Здравейте,

Аз съм Джей и съм “knowledge junkie”. Пристрастен съм към новите знания и не спирам да търся още и още. Не се шегувам – това за мен е проблем по две причини:

1. Прекалено много знание не е на знание.

Ако не се лъжа, Джош Кауфман казваше “практиката е знание, но знанието не е практика”. Колкото повече четеш и се учиш, толкова по-малко време и сили имаш да практикуваш наученото. А пък именно практиката затвърждава знанията, след като ги е подложила на теста на реалността.

Истината, разбира се е в баланса – не само да практикуваш, защото и много “правене” без мисъл също ражда големи фалове. Но, честно казано, моето съотношение е 30% учене, 70% практика.

2. Знанието е безсмислено, ако го пазиш за себе си.

Аз твърдо вярвам, че не се раждаме и не умираме сами, както много философи печално заключват. Ние сме част от нещо по-голямо и много по-мъдро от нас и скоро ще ви разкажа защо мисля така. И понеже действията на всеки от нас влияят на останалите и на общото цяло, вселената не обича конкуренцията.

За нея борбата между живите организми за едни и същи ресурси е безсмислена – както за теб е безсмислено да местиш парите си от единия джоб в другия. Тя иска да създаваме, да се увеличаваме и да растем (буквално и преносно). Когато има повече за всички, има повече за нея – така и тя расте. Инстинктът на всичко живо (и не само живо) е да расте, да се размножава и развива. Самата физическва вселена не е спряла да се разширява от Големия взрив насам и галактиките в нея се отдалечават все повече една от друга.

milanoff.com knowledge 2

Затова в тоя необятен юнивърс работи Един основен принцип: Животът взима от взимащите и дава на даващите. Едно ново знание или умение, запазено за себе си действа против законите на вселената. Конкурирай се с останалите и се конкурираш с живота. А той няма да те понася дълго. Помагай си, създавай и споделяй с останалите и животът ще ти помага да растеш и да забогатяваш. It’s as simple as that.

ЗАЩО ТАЗИ КОСМИЧЕСКА ТИРАДА? И КЪДЕ МИ Е ПОДАРЪКЪТ?

Замисляли ли сте се, че прекарваме цялата продуктивна част от деня си на работа, където се изисква от нас да обменяме знания един с друг, но всъщност никой не го прави. В колко от офисите ни е ОК да не си на компютъра по 1 час и да обсъждаш идеите си с колегите? Шефовете си мисля, че се скатаваме, а все някой колега ще се размрънка, че му пречим? Вечер пък сме уморени и не ни се говори за работа. Затова 95% от споделянето между хората става онлайн.

За да сме по-умни, по-осведомени и креативни, имаме нужда от място, на което да обменяма идеи. Така се роди един наш съвместен проект с моя добър приятел Велизар В. Той се нарича THE KNOWLEDGE BANK

The Knowledge Bank е Facebook група, в която ще намирате най-добрите сред най-добрите бизнес източници – изчетени/изслушани, осмислени и селектирани. Нерядко обобщени накратко. Повечето ще бъдат в оригинал (на английски), защото много от тях никога не са превеждани. Представете си – безплатен достъп до електронни и аудио книги, курсове, помагала, схеми, видеа, много от които не можете да откриете никъде другаде безплатно, защото достъп до тях се дава само при членство в платени бизнес общности извън България или пък са свалени в правилния момент, преди да изчезнат от торентите и безплатните сайтове.

В The Knowledge Bank ще чакваме линкове към най-доброто от авторите, които са ни вдъхновявали да започнем собствен бизнес и да бъдем хората, които сме. С Велизар твърдо вярваме, че знанието е най-голямото богатство и то не може да остава недостъпно за хората, които нямат възможности да си го купят. А българите не сме богати хора (все още).

——

ПОДАРЪКЪТ към всеки от вас е поканата към тази затворена група. Идеята на поканите е да подберем само хората, за които знаем, че ще се включат активно и ще допринесат да изградим истинска общост. В тази група ще организираме събития, ще обменяме идеи. Ще си помагаме един на друг по важните ни проекти, било то с идеи, брейнсторминг, ресурси или контакти. Всеки ще има възможност да поства и споделя, за да направим България едно по-добро място за бизнес и за живо. Засега влизането в групата става само с одобрение от администратор, но скоро правилата ще са по-строги, затова не се бавете:)

И не забравяй да споделиш тази статия, за да бъдат и приятелите ти част от тази общност.*

* За един ден, вече сме близо 400!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *