След Част 1 (КАКВО СЕ ОБЪРКА) и Част 2 (КАКВО СЕ ПОЛУЧИ) от Годишната ми равносметка за 2015, идва и последната и най-важна част:

3. КЪМ КАКВО СЕ СТРЕМЯ ПРЕЗ 2016

  • Да правя музика. Сам и с Каси. С приятели и непознати. Да докажа, че акустичният рап си е нещо. Тепърва ще чувате за това. Колко да е трудно да правиш музика?
  • Да създавам изкуство. На този блог, за благотворителни и други цели. Сам или с други аматьр-артисти. Вдъхновението има сериозен ROI. Колкото повече инвестираш, толкова повече се връща обратно. Не е загубено време. Като порочен кръг, ама обратното. Непорочен кръг. Запазвам си правата над фразата 🙂
  • Да бъда по-креативен и непринуден. По-рядко да казвам “не” на изненадите и приключенията, които животът ми предлага. Да рисувам, да пътувам, да се запознавам с нови хора, да свиря на китара, да играя повече. Наистина вярвам, че всеки ден, в който не правя нещо креативно, ново и вълнуващо, ме кара да изглеждам с 1 седмица по-стар.
  • Да нося стойност с блоговете си. Поставил съм си нелеката задача да нося истинска стойност с двата си блога (личния milanoff.com и модния J.Griffin) и изобщо с работата си. Едновременно на български и английски. Ще разчитам и на теб – да споделяш и да препращаш интересните постове на хората, които ще се зарадват, че си се сетил за тях и ще ги намерят полезни. Не забравяй – колкото повече даваш на света и околните, толкова повече имаш право да изискваш обратно. И дори да не го искаш сам, то си се връща. На български липсва достатъчно полезна и вдъхновяваща информация. Нека променим това заедно.
  • Да започна промяна към по-добро в България. Като стана дума за промяна, решил съм да започна сериозна такава – в хората около мен и теб. Знам, че е трудно. И знам, че ще отнеме време. Фокусирам се само върху “започването”. Но наистина вярвам, че един-единствен човек може да обърне посоката, в която се движи един народ. Вероятно този човек няма да съм аз, но може именно аз да го вдъхновя да бъде по-смел и по-деен.
  • Да помагам и на други да намират спокойствие и вдъхновение. Искрено вярвам, че човек не може да е успешен, ако не е щастлив, спокоен. Тогава идва и вдъхновението. Ще се опитвам да нося повече идеи как да бъдем по-щастливи и спокойни, за да се справяме по-лесно с предизвикателствата в живота си, дори да намираме време да им се наслаждаваме. Винаги съм на разположение, ако имаш нужда от насока или съвет как аз самият намирам спокойствие и вдъхновение.
  • Да стартирам марката си J.Griffin, този път наистина. ‘Без повече приказки. Сега на работа.
  • Да науча испански. Не мога да се преместя да живея в Барселона, ако мога да казвам само “засада” и “червен картон” на испански.
  • Да бъда верен на себе си, където и да ме отведе това. Ако това значи да изглеждам глупав и смешен – ей ме на. Не се взимам на сериозно:)
  • Да се науча да бъда ментор. Човек не може да изпита истинска нужда да е полезен на околните, ако сам не е изпитвал огромната нужда от помощ и подкрепа. Е, аз минах от там и не искам да оставя нещата дотук. Готов съм да бъда ментор на всеки, който има нужда от подкрепа и съвет или поне от външен коректив, за да бъде по-смел, по-концентриран, по-уверен и по-позитивен. Просто ми пиши.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *